Especially for you, Vera, eftersom det här är en GI-rätt som även funkar i "rivstart"-fasen.
Till 4 portioner behöver du:
4 kycklingfiléer
2 dl sojagrädde (jag använder iofs Milda MatExtra)
2 vitlöksklyftor
1,5 krm cayennepeppar
1 tsk salt
1-2 msk olja
2 paprikor
Till det hela serveras en stor grönsallad (och om man vill, lite ris, bulgur eller dinkel)
...
Värm ugnen till 175 grader. Lägg kycklingfiléerna i en smord, ungssäker form. Pensla med oljan. Sätt in i ugnen 20-25 minuter.
Blanda samman grädde, vitlök och kryddor. Mixa eventuellt till en slät smet i matberedare el. mixer.
Ta ut kycklingfiléerna ur ugnen och skär dem i 2 cm tjocka skivor. Lägg tillbaks dem i formen och häll över vitlöksgärdden.
Ansa och hacka paprikan - "strö" paprikahacket ovanpå vitlöksgrädden.
Ställ tillbaks alltihop in i ugnen i ytterligare 10-15 min. Sedan: njuuuut! :)
2 kommentarer:
Toppen, jag ska testa detta..... Återkommer med mer recept.
tack & kram Vera
Nam, nam det där låter riktigt gott! Trevligt med en matblogg! Tyvärr är jag allt för lat för att hitta på egna recept men jag läser gärna ^^ Kramen!
Skicka en kommentar