måndag 8 september 2008

Snabbt och gott bröd

Är det okej med ett "höftat" recept till?

Sjuk men rastlös och sugen fick jag för mig att baka bröd, men ville inte göra något omständigt så jag rotade och bakade på vad jag hittade:

25 g jäst
2,5 dl vatten med nån msk olivolja
½ burk Pesto
½ tsk salt
vetemjöl
oliver
flingsalt

Rör ut jästen i degvätskan och peston. Tillsätt salt och så mycket vetemjöl att det nätt och jämt blir en deg. Häll ut på bakplåtspapper, platta ut till ca 2 cms tjocklek, tryck ner halverade oliver och sätt i kall ugn, sätt ugnen på 225 grader och grädda tills brödet låter ihåligt - en halvtimme ungefär? Pensla med vatten eller olja och strö över flingsalt. Gott till tex soppa eller sallad eller kanske som mellanmål.

Naturligtvis kan du variera det här i det oändliga; ha i salsa, soltorkade tomater, strö över pinjefrön, ta ett grövre mjöl osv osv - bara fantasin begränsar! Lycka till =)

Inga kommentarer: